Cine a fost Sfântul Valentin

de Cuget Liber Marţi, 14 Februarie 2012 508
Există multe legende potrivit cărora 14 februarie a devenit ziua îndrăgostiților, unele datând chiar din Roma Antică. Dar cea mai cunoscută este următoarea:
În Roma secolului al III-lea era împărat Claudius Gothicus al II-lea. Lângă palatul său exista un frumos templu în care era preot Valentin. Romanii îl iubeau foarte mult și mergeau la templu numai pentru a-i asculta predicile.
În imperiul Roman războaiele erau un lucru obișnuit, iar Claudius își chema supușii să participe la război în fiecare an. Mulți dintre romani nu mai doreau să meargă la bătălie, bărbații nu mai doreau să-și părăsească familiile iar tinerii nu doreau să își lase iubitele singure, astfel că, numărul celor înrolați în armata împăratului scădea cu fiecare zi.
Claudius a devenit furios, și drept consecință a ordonat ca nicio căsătorie să nu mai fie celebrată și toate logodnele să fie imediat anulate.
Preotul Valentin a fost foarte întristat de acest ordin și a decis să cunune tinerii în secret. Preotul era prietenul și confidentul tuturor îndrăgostiților din districtul Romei.
Pentru că astfel de secrete nu pot fi ținute mult timp, Claudius a aflat despre acestea și a poruncit soldaților să-l azvârle în închisoare pe Valentin.
Preotul a fost târât din templu de către soldații împăratului, de lângă perechile care așteptau să fie căsătorite, și dus la închisoare. În van l-au însoțit toți prietenii săi. Furiei împăratului nu putea nimeni să-i facă față, cu atât mai mult să-i înduplece inima de piatră. În temniță, Valentin s-a ofilit asemenea unei flori, care nu poate rezista mult timp fără lumină. Departe de ceea ce era cel mai important pentru el în viață, Valentin în cele din urmă a murit. Prietenii săi devotați l-au îngropat în biserica Sfântului Praxedes. Acest loc există în Roma și în zilele noaste. Toate s-au întâmplat în anul 269, pe data de 14 februarie.
Taguri

Comentează știrea

AIUREA
14 februarie 2012
Valentines day!

Legenda sau povestea cu sf.Valentin ,nu e decat un pretext pentru a face tot circul pe care-l vedem de 14 febr. Ce grav,povestile au ajuns sa ne anime in lucruri in care ar trebui sa dovedim un total discernamant.Ce tragedie,sa-ti placa sa te minti singur ! Aiurea

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei