Cum trec păsările exotice din Constanța peste codul portocaliu

de Sabrina NEDELCU Marţi, 14 Februarie 2012 385
În cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, începând cu anul 1982, a intrat în circuit turistic Expoziția Păsări exotice și de decor amplasată în imediata apropiere a Microrezervației. Pe o suprafață acoperită de 100 mp, în voliere mari, cu compartimentare adecvată pentru hrană, cuibărit, zbor și repaus pot fi admirate reprezentanți ai diferitele specii de păsări din Europa, Asia, Africa, Australia, Noua Guinee și America de Sud.
Dintre vertebratele terestre, pasările reprezintă grupul cel mai bogat în specii, însumând trei sferturi din totalul acestora. Expoziția de Păsări exotice și de decor, îmbogățită an de an, oferă vizitatorilor de toate vârstele posibilitatea de a se recrea într-un mod plăcut și instructiv, putându-și lărgi orizontul cunoașterii asupra avifaunei diverselor zone bio-geografice.
Păsările exotice de la Constanța nu sunt deloc pretențioase și nu suferă foarte multe schimbări pe timpul iernii. De la temperatura cu care sunt obișnuite pe timpul verii, de 20 - 23 de grade Celsius, păsările trec în anotimpul rece la temperaturi între 11 și 15 grade Celsius, întreținute cu ajutorul sistemelor de încălzire.
"De asemenea, hrana este suplinită, porțiile devenind duble pe timpul iernii, mesele fiind formate din mei, ovăz, mere, și foarte multe fructe. Preț de zece zile în fiecare lună, în anotimpul rece, păsărilor li se administrează cure de vitamine și minerale, pentru creșterea imunității", după cum declară Nicoleta Ursu, șef secție Păsări exotice și medic veterinar.
Cine dorește să viziteze Păsările exotice o poate face de luni până vineri, între orele 8-16, iar sâmbăta și duminica de la ora 9-17.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei