”Fascinația Orientului în arta contemporană” – un proiect care unește lumea cultural-artistică a Constanței cu cea din Istanbul

de Simona ANGHEL Luni, 27 Mai 2024 499
Reprezentanți ai Muzeului de Artă Constanța vor participa, în perioada 27–30 mai 2024, la Istanbul, la implementarea primei etape a proiectului cultural „Fascinația Orientului în arta contemporană”. În această perioadă va fi susținută o conferință despre evoluția artei contemporane din România, și vor fi organizate două workshopuri pentru studenții Universității de Arte Plastice „Mimar Sinan” din Istanbul.
La data de 27 mai 2024 va avea loc întâlnirea membrilor echipei de implementare a proiectului, din instituțiile partenere din Constanța și Istanbul. Activitățile proiectului vor continua în datele de 28 și 29 mai cu două workshopuri realizate de lect. univ. dr. Cristina Gelan-Olaru, cadrul didactic la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța și educator muzeal la Muzeul de Artă Constanța și artist Ioana Predescu, șef de secție la Muzeul de Artă Constanța. Tema celor două workshopuri va fi „Pomul vieții”, iar grupul țintă selectat, format din studenți ai Universității de Arte Plastice „Mimar Sinan” din Istanbul, va utiliza tehnica  pictură pe sticlă, la activitatea din data de 28 mai 2024 și tehnica monotipie, la activitatea din data de 29 mai 2024. Această primă etapă a implementării proiectului se va încheia cu susținerea conferinței cu titlul „Tendințe contemporane în expozițiile Muzeului de Artă Constanța”, de conf. univ. dr. Lelia Pîrvan-Rus, cadru didactic la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța și directorul Muzeului de Artă Constanța.
Muzeul de Artă Constanța implementează, în parteneriat cu Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul (Turcia), Consiliul Județean Constanța, Universitatea de Arte Plastice „Mimar Sinan” din Istanbul, Universitatea „Ovidius” și Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța, în perioada mai – decembrie 2024, proiectul cultural „Fascinația Orientului în arta contemporană”. Principalul argument pentru susținerea acestui proiect derivă din strategia Institutului Cultural Român, respectiv consolidarea relațiilor culturale dintre România și Republica Turcia, cunoașterea reciprocă și împărtășirea valorilor culturale și artistice între cele două state prietene, prin schimb de experiență și bune practici între specialiștii și artiștii români și turci, prin oportunități de educație și informare care pot stimula dezvoltarea și inovarea în domeniul cultural, științific și academic în spațiul cultural turcesc.
 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei