Înapoi la normalitate. Șapte locații din județul Constanța găzduiesc Târgul Ofertelor Educaționale

de Simona ANGHEL Marţi, 17 Mai 2022 764
După ce doi ani la rând a fost organizat în mediul online, evident nu cu același succes precum cel girat de prezența fizică, Târgul Ofertelor Educaționale - ediția 2022 are loc marți, 17 mai, și miercuri, 18 mai, în șapte locații din județul Constanța, înregistrându-se un număr de 70 de unități de învățământ preuniversitar participante (16 licee teoretice și 54 de licee din învățământul profesional și tehnic).
Purtând ca titlu „Alege-ți drumul corect!”, acțiunea urmărește promovarea ofertei educaționale a unităților de învățământ de nivel liceal cu scopul conștientizării, de către elevi și părinți, a importanței orientării profesionale corecte, în concordanță cu nevoile și aspirațiile beneficiarilor direcți ai educației.
Găzduit, tradițional, de Pavilionul Expozițional, Târgul Ofertelor Educaționale 2022 în municipiul Constanța se va desfășura la Sala Sporturilor, lista participanților cuprinzând șase licee teoretice, trei colegii naționale, cinci unități de învățământ vocațional, 19 unități din învățământul liceal tehnologic, dar și învățământ profesional și dual, opt unități de învățământ particular. De asemenea, vor avea standuri și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, Palatul Copiilor Constanța, Consiliul Elevilor și Comitetul Județean al Părinților.
La Casa de cultură „I.N. Roman” din Medgidia se vor prezenta câte șase unități liceale, la fel și în sala de festivități a Liceului Teoretic „Callatis” din Mangalia și în foaierul Casei de cultură din Năvodari, la Căminul cultural din Cobadin vor fi prezente șapte unități de învățământ, la Casa de cultură din Hârșova – cinci unități, iar în sala de festivități a Liceului Tehnologic „Axiopolis” din Cernavodă își vor prezenta oferta și colegii de la Liceul Teoretic „Anghel Saligny”.
Pe parcursul celor două zile, elevii din clasele a VIII-a și a XII/XIII-a vor avea posibilitatea de a vizita standurile de prezentare ale liceelor din județ, de a pune întrebări cu privire la serviciile educaționale oferite de către școlile expozante și de a interacționa cu elevii din aceste unități școlare.
Programul de vizitare este marți, 17 mai, și miercuri, 18 mai, în intervalul orar 10.00-18.00.

În municipiul Constanța, Târgul Ofertelor Educaționale se va deschide în mod oficial astăzi, 17 mai 2022, ora 9.30, la Sala Sporturilor, în prezența conducerii Inspectoratului Școlar Județean Constanța, reprezentanților autorităților locale, precum și a managerilor școlari.

Taguri

Comentează știrea

Mirela P.
17 mai 2022
targ

Interesant este programul de vizitare al târgului impus de ISJ școlilor. Astfel, ISJ impune școlilor gimnaziale scoaterea elevilor de la cursuri și deplasarea acestora la târg. Probleme pe care le văd: dacă se întâmplă un accident, cine este de vină? Se solicită recuperarea orelor pierdute sau...nu contează? Nu are importanță că mâine este evaluarea pt bilingv (adică altă zi în care elevii de clasa a opta nu fac ore)? Dacă vii pe tocuri nu poți intra în sală?

Cornel P.
17 mai 2022
targ

Managerii școlari nu sunt cumva președinți ai Comisiilor de evaluare națională pentru clasele 2, 4, 6? Întreb pentru că azi este probă pentru clasele a patra la ora 10.00 și, în același timp, ISJ Constanța i-a chemat la deschiderea târgului...

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei