Provocare adresată elevilor constănțeni de Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie

de Simona ANGHEL Joi, 23 Mai 2024 295
În parteneriat cu Filiala Constanța a Societății de Chimie din România (SChR) și cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța, Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie (FSAI), din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, organizează, vineri, 24 mai 2024, cea de-a XI-a ediţie a manifestării științifice intitulate „Omul. Mediul. Poluarea”.
Evenimentul va avea loc începând cu ora 9.00, în Aula B a UOC, situată în sediul din B-dul Mamaia, nr. 124, iar la manifestare vor participa elevi din municipiul Constanța, alături de cadre didactice din învățământul superior și preuniversitar.
Potrivit agendei evenimentului, manifestarea este organizată pe trei secțiuni: comunicări orale, prezentare de postere şi activități experimentale.
„Activitățile propuse vor demonstra abilitățile practice şi îndemânarea de a realiza investigații experimentale în scopul dezvoltării personalității tinerilor prin formarea unor competențe sociale ale acestora, cum ar fi comunicarea, munca, integrarea şi asumarea rolurilor în echipă. Vor fi acordate diplome de participare pentru toți elevii, precum şi premii şi mențiuni pentru elevii merituoși de la fiecare secțiune”, precizează prof. univ. dr. ing. Gabriela Stanciu, președintele Filialei Constanța a SChR și cadru didactic al FSAI.
Manifestarea științifică „Omul. Mediul. Poluarea” are ca scop diversificarea modalităților de educare a elevilor în direcția protejării mediului ambiant prin cunoașterea surselor de poluare, a efectelor poluanților asupra sănătății și a tehnologiilor moderne de prelucrare a resurselor naturale în vederea reducerii emisiilor de poluanți în mediu
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei