Ai eliminat complet grăsimile din alimentație? Riști sănătatea unghiilor, a pielii și a părului!

de Cuget Liber Vineri, 26 Iulie 2013 103
Grăsimile "bune" sunt grăsimile nesaturate, grăsimile de natură vegetală sau grăsimea de pește.
Dacă ne referim la grăsimile vegetale, atunci este bine să consumăm ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline. De multe ori consumul de ulei este în exces, crezând că facem un lucru bun. Nu ar trebui să consumăm mai mult de o lingură de ulei.
"Este o mare eroare să scoți grăsimile din alimentație. În disperarea tinerelor de a avea o siluetă uneori nu tocmai sănătoasă renunță la orice fel de grăsimi. Fără acești acizi grași esențiali pielea noastră nu poate fi una strălucitoare, nu poate fi una cu un aspect tineresc. Fără grăsimi, părul nu poate fi cu vitalitate, frumos, unghiile nu pot fi sănătoase. Persoanele care își scot din dietă grăsimile sănătoase își riscă sănătatea și frumusețea", spune Gheorghe Mencinicopschi.
Expertul în nutriție spune că grăsimile "bune" se găsesc atât în alimentele de origine vegetală (uleiul de in presat la rece, uleiul de cânepă –sunt sursele cele mai bune de acizi grași omega 3), dar și în cărnuri (pește) sau ouă.
Grăsimile care nu sunt bune sunt grăsimile saturate de origine animală, deci tot ce înseamnă slănină, carne grasă, cașcaval, brânză topită.
(sursa:www.perfecte.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei