Amenajarea grădinii în stil minimalist

de Cuget Liber Vineri, 02 August 2013 205
Grădinile minimaliste sunt simple, au linii clare și un aspect curat, liber, deschis. De multe ori asta se traduce într-o atmosferă serenă spre deosebire de amestecurile de plante ș texturi ale grădinilor tradiționale. În plus, grădina minimalista e potrivită pentru cei care nu au mult timp liber sau nu știu cum să îngrijească plantele.
Renunțarea la gazon și înlocuirea lui cu dale de piatră ori micșorarea spațiului pe care acesta îl ocupă e o operațiune care te va scuti de multă muncă, pentru că un gazon frumos trebuie întreținut cum se cuvine. O altă variantă este înlocuirea gazonului cu plante precum liriope sau ajuga, care sunt ușor de întreținut și acoperă destul de bine orice spațiu.
Pomii și arborii mai mici trebuie să își îndeplinească funcția: să facă umbră; brazii și alte specii mereu verzi au rolul de a proteja casele de vânturile puternice din iarnă. Florile preferate sunt cele perene, pentru că au nevoie de foarte puține îngrijiri și înfloresc mai mulți ani la rând; sunt în special recomandate speciile native, care au o rezistență mai mare la boli și s-au adaptat la climă.
(sursa:www.infocasasigradina.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei