Azi gătim chinezește - mâncare de pui cu ciuperci

de Cuget Liber Miercuri, 31 Iulie 2013 377
Ingrediente: 1 piept de pui, gâtul și picioarele de pui, grăsime de pui, 1 cană orez, 1 ceapă mijlocie, 200 g ciuperci, 2 ardei grași, 2 linguri ulei, 2 linguri vin, sos de soia, condimente chinezești.
Modul de preparare a rețetei: Orezul se fierbe separat ca pentru orice mâncare chinezească: se fierbe apa cu sare, când clocotește se adaugă orezul spălat, se lasă să fiarbă până când orezul este fiert și bine scăzut. Dacă nu folosim orez chinezesc fierbem orezul în apă 5 minute apoi schimbăm apa (strecurăm orezul și înlocuim apa cu apa clocotită, sărată) pentru ca boabele de orez să nu se lipească între ele.
Pieptul se taie fâșii subțiri. Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei. Se adaugă grăsimea de pui, pielița de pe piept, gâtul și picioarele de pui, ardeiul și ciupercile tăiate felioare apoi fășiile de piept, vinul și sosul de soia, se acoperă și se lasă să fiarbă înăbușit. Este important să punem suficientă grăsime pentru a se forma sosul caracteristic acestei rețete chinezești. Când este fiartă carnea se îndepărtează pielița, gâtul și picioarele de pui, jumările rămase de la grăsime, acestea se pot mânca, dar strică aspectul mâncării. Se condimentează cu condimente chinezești și se stinge focul.
Pe un platou se aranjează orezul și deasupra acestuia mâncarea chinezească de pui cu ciuperci. Se servește imediat, fierbinte, stropită cu sos de soia.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei