Batoane cu smochine uscate și susan

de Cuget Liber Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 196
Aceste batoane, pe lângă faptul că sunt delicioase, conțin și multe fibre, dar și calciu. 
Ingrediente: 250 gr smochine uscate, 50 gr nucă (caju sau mig-dale), 3 linguri susan, jumătate lingură miere, o lingură esență de rom, o linguriță cacao (sau pudră de roșcove pentru copiii mici), un sfert linguriță scorțișoară măci-nată, un cuișor sfărâmat, jumătate păstaie cardamom sfărâmată. Mod de preparare: Nuca și susanul se prăjesc într-o tigaie fără grăsime. De precizat că nuca și o lingură de susan se mixează în mașina de cafea, până când devin pudră. Apoi, smochinele tăiate bucăți se mixează și ele în robot, până devin ca o pastă. Se adaugă restul ingredientelor, dar păstrăm două linguri de susan. Se frământă bine, până la omogenizare perfectă. Semințele de susan oprite se presară pe fundul unor vase ceramice mai mici, în strat subțire. Se pune amestecul de smochine deasupra, presându-se bine cu dosul unei linguri. Se dau la frigider măcar câteva ore, ideal ar fi să se țină la rece o noapte. La servire, se trece un cuțit pe marginea vaselor și se răstoarnă pe o farfurie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei