Blat de casă pentru pizza

de Cuget Liber Marţi, 29 Iulie 2014 230
Ingrediente: 150 ml apă caldă, o linguriță zahăr tos, o linguriță drojdie uscată, 250 g făină, 3 linguri ulei de măsline, o linguriță sare. Mod de preparare: Se pune într-un castronel drojdia amestecată cu o lingură de făină, 3 - 4 linguri de apă caldă și zahăr, până se face ca o pastă, se acoperă și se lasă până se umflă și face spumă. Apoi, într-un alt castron, se pune făina, în mijlocul ei se toarnă combinația de drojdie, uleiul, sarea și se amestecă, pentru a forma un aluat moale și elastic. Dacă este nevoie se adaugă și restul de apă. Se frământă bine, se lasă deoparte acoperit, să dospească, până când își mărește volumul. Se poate lăsa și la frigider, de pe o zi pe alta. Când vrem să preparăm pizza, întindem o foaie de mărimea și forma dorită, pe care o punem într-o formă unsă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei