Cum se aleg pepenii

de Cuget Liber Marţi, 29 Iulie 2014 541
Pentru că pepeni necopți sau stătuți poate alege oricine, specialiștii Cevabun.ro au câteva sfaturi despre cum să-i alegeți pe cei buni, chiar și fără să îi tăiați. Câteva principii sunt comune atât pentru pepenii galbeni, cât și pentru cei verzi, iar câteva diferă. Urmând sfaturile de mai jos, atâta timp cât soiul pepenelui e bun și a fost transportat corespunzător, aveți toate șansele să vă bucurați de un pepene gustos:

Verificați codița. Dacă locul de unde a fost desprins pepenele de pe vrej, codița - este uscată în totalitate sau chiar căzută, înseamnă că pepenele a fost cules de prea multe zile, poate chiar săptămâni. Renunțați la el dacă vreți să nu suferiți o mare decepție.

Verificați nasturele (în partea opusă a codiței). Dacă nasturele este mai mare de dimensiunea unei monede de 1 ban înseamnă că pepenele nu a ajuns la maturitate. Cu cât mai mic este  nasturele, cu atât mai bine crescut este pepenele.  Dacă nasturele depășește dimensiunea unei monede de 10 bani, pepenele este cules prematur. Nu-l cumpărați.

Verificați cu atenție aspectul exterior. Verificați ca pepenele să nu fie plin de pete și imprefecțiuni. Căutați ca urma albă (vizibil  în special la pepenii verzi) să fie câte mai mică. Acesta este locul în care pepenele a stat în contact cu pământul și în care este cel mai puțin copt.

Test final pepene verde
Ciocăniți în coaja pepenelui. Nu trebuie sa sune a gol. Dacă sună a gol este vechi, dacă nu are elasticitate, poate să fie verde.

Test final pepene galben
Mirosiți coaja pepenelui. Aceasta trebui să fie plăcut parfumată. Dacă mirosul este pregnant de iarbă/castravete înseamnă că pepenele este încă necopt. Presați ușor pepenele, acesta trebuie să fie moale și elastic, dar nu exagerat. Dacă este prea moale, pepenele este trecut. Căutați altul.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei