Știi să faci iaurt de casă?

de Cuget Liber Marţi, 29 Iulie 2014 213
Iaurtul este cel mai simplu și mai ieftin dintre produsele derivate din lapte, ușor de preparat în casă chiar și de către un copil. Prezentăm, în continuare, o rețetă recomandată de Bucataria-Romaneasca.ro. Ingrediente: 2 l lapte proaspăt, 150 gr iaurt. Mod de preparare:

Laptele se pune la  fiert la foc mic. În momentul în care începe să fiarbă și se formează spuma se ia de pe foc. Se lasă să se răcească câteva momente, astfel încât să rămână călduț – dacă este prea cald, se formează zer și iaurtul devine acru. Se adaugă apoi iaurtul și se amestecă bine, circa un minut. Se pune apoi în borcane curate de sticlă, se acoperă cu un porosop și se lasă la loc cald maximum 8 ore, până se coagulează. Din iaurtul pregăti9t se păstrează și pentru următoarea porție. Se păstrează la rece maximum 2-3 zile. Se servește simplu, cu miere, cereale sau cu piure de fructe. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei