Ce poți să lucrezi în străinătate, în această perioadă

de Cuget Liber Joi, 19 Decembrie 2013 180
În decembrie, agențiile de recrutare pun la bătaie, în principal, oferte de joburi sezoniere, majoritatea contractelor fiind pe o perioadă de cel puțin trei luni.
Potrivit site-ului tjobs.ro, 7.833 de astfel de locuri de muncă sunt dipo-nibile pentru români. Peste o cincime din ofertele aflate pe site, circa 45.000, se află în Marea Britanie.
Dacă vreți să câștigați bani rapid și nu vă deranjează să fiți plecat de lângă familie o perioadă mai îndelungată, puteți opta pentru unul din cele 2.640 de joburi vacante pe vase de croazieră. Englezii, francezii, grecii sau austriecii îi invită la ei, de sărbători, pe tinerii care vor să lucreze. Joburile disponibile sunt variate: de la animatori și dansatori în cluburi, la vânzători în piețele de Crăciun, bone sau barmani și ospătari.
Majoritatea locurilor de muncă sunt pe perioade de cel puțin trei luni. Cele mai multe sunt disponibile în industria hotelieră sau în cele conexe, mai ales că în perioada următoare stațiunile turistice vor fi pline. Un barman câștigă, în Cipru, între 650 și 800 de euro pe lună, iar o menajeră la un hotel austriac încasează lunar pestre 800 de euro.
Potrivit studiului "2011 Global Talent Mobility Survey", realizat de către "The Network", împreună cu organizația de cercetare olandeză "Intelligence Group", 84% dintre români sunt dispuși să muncească în străinătate.
Românii vor contracte pe cel puțin cinci ani. Cu toate că ar opta la orice oră pentru un loc de muncă în afara granițelor, pentru a avea un nivel de trai mai ridicat, românii își doresc să beneficieze de un contract de muncă pe o perioadă mai lungă, joburile sezoniere neîncântându-i foarte tare. De altfel, dintre cei care nu au nicio problemă cu munca peste hotare, 56% vor un contract care să se întindă pe cel puțin cinci ani. Țările în care ar dori românii să lucreze nu mai sunt Spania și Italia, ca până acum, ci Marea Britanie, Germania și Franța. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei