În această perioadă energia în organism se amplifică. Organele asociate cu acest anotimp sunt inima și intestinul subțire. Vara trebuie să profitam de alimentele oferite de natură în starea lor naturală (crudă, vie) fără să le procesăm.
- Publicitate -
În această perioadă este indicat să eliminăm carnea de orice fel.
Vara trebuie crescut consumul de lichide în special de apă oligo-minerală cu puțină lămâie cu preponderență în zilele caniculare.
În mijlocul verii stomacul este cel mai solicitat de aceea trebuie să consumăm cât mai multe fructe și legume apoase. De exemplu: roșiile, ardeii, ceapa verde, fasolea verde, dovleceii, castraveții, salata verde, țelina, mazărea verde, vinetele, piersicile, perele de vară, nectarinele, pepenele, prunele, smochinele crude.
în ultima parte a verii apar: porumbul de fiert, ciupercile, cartofii dulci, dudele dar tot acum putem consuma și orez.
Vara este indicat să consumăm și lăptișor de matcă deoarece acum își manifestă cel mai bine calitățile tonifiante.
De asemenea afinele sunt un fruct indicat în această perioadă, pentru calitățile lui în prevenirea problemelor digestive.
(sursa: danutrite.ro)