Creșterea plantelor anuale - amenajarea grădinii

de Cuget Liber Joi, 24 Ianuarie 2013 177
Creșterea plantelor anuale poate rezolva multe probleme ale peisajului. Nu toate plantele pot înflori în același timp sau în mod continuu. Unele plante pot completa golurile din spațiile plantate în permanență, în timp ce plantele tinere sau lemnoase cresc, dar pot de asemenea și să dea culori necostisitoare sau flori pentru casa voastră. 
Plantele anuale sunt folosite în pături de plante perene, pentru o continuă creștere și înflorire. Acestea pot fi transplantate sau însămânțate direct în locul unde au înflorit laleaua și narcisa, iar acum s-au trecut, sau plantate în fața unui arbust lemnos, pentru a oferi un mai mare interes în sezonul următor. Dacă vă doriți o mulțime de flori pe care să le puteți tăia și să le aduceți în casă, dedicați o zonă separată în grădină pentru acest tip de plante, dar să aveți în vedere coordonarea cu planul din peisajul global. 
Florile situate la margine (marginea unei alei de exemplu, sau la marginea peluzei), pot fi un element atractiv în peisajul global, dacă urmați câteva sfaturi. Spațiile și straturile curbe ale unei plantări sau masă de flori individuală trebuie să "plutească" și să se topească reciproc. Plantările oficiale, au liniile straturilor unghiulare. Când straturile anuale include plante perene, amestecați plantele între ele pentru a simplifică gospodărirea. Folosiți înălțimile mari în spate, și plantele perene pitice în față. Pentru eficientizare, fiecare masă de flori ar trebui să fie îndeajuns de largă și mare, pentru a fi obser-vată clar de la distanță. Utilizați flori care au culoarea caldă în mase (cantități) mai mici pentru a le subordona, iar culorile reci în mase mai mari, în contrast cu cele calde, astfel încât fiecare culoare rece să fie opusul unei culori calde.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei