Cu ce venim pe litoral, cu trenul sau cu microbuzul?

de Cuget Liber Marţi, 26 Iulie 2011 427
Spre deosebire de anul trecut, când mulți dintre noi mizau pe litoralul vecinilor, atunci când plănuiau o vacanță de vis, anul acesta românii au dat o șansă litoralului românesc. De ce așa? Concediul nu mai este un lux pentru mulți dintre români, iar cei care nu dețin o mașină personală nu mai sunt nevoiți să depindă de prieteni generoși. Pentru că prețul combus-tibilului a crescut, și suma alocată drumului cu mașina personală este cu mult mai mare. Astfel, trenul și microbuzul constituie astăzi opțiuni mai puțin costisitoare pentru mulți dintre românii care aleg să-și petreacă concediul la mare. Un calcul amănunțit cu privire la drumul spre vacanța dorită vă poate reduce cheltuiala concediului. Astfel, pentru o călătorie cu trenul, pe ruta București-Constanța, trebuie să scoateți din buzunar suma de 52,20 lei de persoană, prețul crescând cu fiecare 50 de kilometrii parcurși. Dacă optați pentru un drum cu autocarul, autobuzul sau microbuzul, călătoria pe aceeași rută vă costă 55 lei.
Pe lângă faptul că prețul unei călătorii cu trenul este mai accesibil, traficul rutier, intens mărește durata drumului. Astfel, pentru un drum cu microbuzul, pe ruta menționată, durata este de trei ore și un sfert și puteți întâmpina și probleme în trafic care generează un număr mai mare de ore pierdute pe drum. Spre deosebire de călătoria cu microbuzul, trenul mai are și avantajul unui timp mai sigur și mai scurt de sosire, de două ore și jumătate.
Așadar, o mai mare atenție cu privire la drumul către vacanța dumneavoastră vă poate oferi nu doar "mulțumirea" personală din buzunare, ci și posibilitatea mai multor distracții la mare!
Paula SOLOMON
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei