Cu fusta scurtă la interviul de angajare?

de Cuget Liber Vineri, 06 Septembrie 2013 84
Fără doar și poate, ținuta la interviul de angajare trebuie să fie un suport pentru identitatea ta profesională, nu să preia atenția persoanei care te intervievează – este de părere Mihaela Berciu, consultant de imagine și autor al unor de cărți pe teme de vestimentație. Potrivit acesteia, ținuta trebuie să sugereze profesionalism, credibilitate și să fie cât mai apropiată de stilul personal al celui care își caută un job.
Cât privește eterna întrebare: Cât de lungă trebuie să fie fusta?, specialista recomandă ca acest obiect de vestimentație purtat de persoana care participă la interviul de angajare să nu fie foarte scurt. Adică, indiferent de domeniul de activitate, cea mai scurtă lungime acceptată la fustă este puțin deasupra genunchiului. Altfel, distragi atenția, mai ales când te așezi pe scaun, spune consultantul de imagine.
Dacă tot suntem la capitolul ținută, o altă dilemă a femeilor o constituie încălțămintea și bijuteriile. Care este deci lungimea potrivită a tocurilor? Iată ce recomandă consultantul: tocurile nu trebuie să depășească lungimea de 7 cm și nu trebuie să fie foarte subțiri. Tocurile prea lungi nu sunt recomandate nici din considerente medicale - pun presiune pe coloana vertebrală și dau naștere unor stări de nervozitate și dureri de cap.
Ce fel de bijuterii sunt permise? Nu este contraindicat să porți bijuterii la interviul de angajare. În cazul femeilor, lanțul sau cerceii nu trebuie să fie prea lungi sau să producă zgomot prin mișcarea corpului. Este recomandat ca, în cazul bărbaților, accesoriile să fie cât mai puține.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei