Cum alegi hota de bucătărie

de Cuget Liber Miercuri, 02 Octombrie 2013 282
În timpul preparării mâncărurilor au loc o serie de procese ce degajă mirosuri, iar bucătăria e invadată de aburi și gaze. Hotele sunt dispozitivele care captează acești poluanți și extrag aerul încărcat din bucătărie. Sunt alcătuite din: carcasă, motoare, becuri de iluminat, o clapetă de aer antiretur, filtru de grăsimi și un recipient-tăviță de colectare a grăsimilor și apei rezultate din condens. Dacă optezi pentru lămpi încorporate, trebuie să știi că acestea consumă între 20 și 40 W.
Filtrele de grăsime sunt fie de unică folosință (hârtie sau pânză), fie lavabile (din plasă metalică zincată sau inox). Ele împiedică grăsimile să pătrundă în tubulatură, unde s-ar depune în straturi și ar îngreuna fluxul de aer.
Burlanul se vinde separat, e telescopic, se poate întinde până la o lungime de trei metri și trebuie montat în dreptul unei guri de aerisire. Dacă nu ai spațiu pentru burlan, poți folosi filtre de carbon, care trebuie înlocuite de trei sau patru ori pe an.
De ce să ții cont când alegi hota de bucătărie
Spațiul din bucătăria ta. În funcție de mărimea aragazului sau a mașinii de gătit, poți alege mărimea hotei. Aceasta trebuie să depășească cu 5-10 cm marginile aragazului.
Capacitatea de ventilație a aerului trebuie să fie în medie de 200 metri cubi pe oră, iar treptele de viteză, în număr de trei.
Prețurile variază în funcție de modelul ales, de capacitatea de evacuare a aerului viciat, de dimensiuni și accesorii.
Important! Dacă vrei să evacuezi un anumit debit de aer dintr-o încăpere, obligatoriu trebuie să-l înlocuiești cu un alt debit de aer, adus din altă parte. Așadar, când folosești hota de bucătărie, nu uita să deschizi ferestrele sau ușa! O hotă care extrage aer dintr-o bucătărie cu ușa și ferestrele închise nu va funcționa, deoarece ventilatorul se va învârti în gol.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei