Cum să ai grijă de lămâiul în ghiveci

de Cuget Liber Marţi, 12 Februarie 2013 401
Lămâiul este un arbore care se dezvoltă cu succes la climatul țării noastre și tot mai mulți iubitori de plante se hotărăsc să achiziționeze un ghiveci pe care să îl îngrijească așa cum trebuie. Lămâiul nu doar că are un aspect foarte plăcut, dar fructifică dacă este altoit și emană un miros fermecător chiar și din frunze.

Dacă dorești să ai un lămâi care să se dezvolte rapid și fără probleme de sănătate, ar fi bine să urmezi câteva sfaturi:
În general lămâiul adoră cantitățile mari de apă vara, însă trebuie să ai grijă să nu îl îneci. Între două udări lasă pământul să se usuce, mai ales pentru că solul său este unul nisipos-lutos, care reține umezeala mai mult decât celelalte tipuri de soluri.
În timpul iernii, când temperaturile scad considerabil, lasă pământul lămâiului să se usuce în totalitate, după care mai așteaptă 3 - 4 zile și aplică-i o cantitate mică de apă.
Tunde-l periodic. Dacă vrei să îi stimulezi dezvoltarea în lateral și nu doar în înălțime, este recomandat să îl tunzi din când în când. Tunde-i doar vârful și lipește-i pe tăietură puțină ceară caldă. Oferă-i un ghiveci din ceramică. Pentru că adoră umiditatea, este recomandat ca pe lângă solul format din lut și nisip (îl poți achiziționa direct din magazinele de bricolaj), să i se ofere un ghiveci realizat din ceramică.
Ai grijă la temperatură. Lămâiul are nevoie de temperaturi ridicate pentru a se dezvolta în mod optim, iar temperaturile scăzute îi vor dăuna vizibil. Va începe cel mai probabil prin semne ușoare de ofilire, eventual pete negre, purici și așa mai departe, până când se va usca și va muri.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei