Cum tratați alergia la căldură

de Florentina BOZÎNTAN Sâmbătă, 16 Iulie 2011 416
Alergia la căldură sau miliaria, cum este denumită, apare frecvent la copiii mici și nou-născuți și se manifestă prin apariția unor iritații sau umflături cu lichid. Afecțiunea poate să apară și în sezonul friguros, când micuții sunt prea îmbrăcați, dar este caracteristică verii.
Boala apare pentru că mămicile au tendința să fie foarte protectoare și să-i îmbrace pe cei mici mai mult decât este necesar. Cel mai bun sfat pentru mămici, spun medicii, este să-și îmbrace bebelușii la fel de gros sau de subțire ca și adulții. În plus, materialele trebuie să fie naturale, iar expunerea la căldură trebuie să se facă respectând toate regulile de protecție.
Miliaria este frecventă în primele săptămâni de viață și apare pentru că glandele sudoripare ale bebelușilor sunt insuficient dezvoltate și considerate imature. Porii acestor glande se blochează sau se inflamează și determină înroșirea pielii și apariția pustulelor.
Pentru tratarea iritațiilor nu sunt necesare măsuri medicale. "Tratamentul" este ținerea copilului într-un mediu răcoros și îmbrăcarea lui cu hăinuțe din fibre naturale, deschise la culoare. De asemenea, trebuie să-i faceți băițe călduțe, cu plante medicinale precum brusture, nalbă sau tătăneasă. Și, pentru că este importantă răcirea zonei afectate, puteți folosi prosoape umede. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei