Evitați călătoriile în Egipt!

de Anca CHICU Sâmbătă, 24 August 2013 82
Egiptul este o destinație tot mai căutată de constănțenii care vor altceva atunci când vine vorba despre vacanța lor. Totuși, bine de știut este că această perioadă nu e una tocmai prielnică pentru a-ți petrece acolo un concediu. Având în vedere evoluțiile situației de securitate din Egipt și celelalte state din regiune, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare în această țară, precum și în stațiunile Hurghada și Sharm el Sheikh. Destituirea președintelui, suspendarea Constituției și dizolvarea Parlamentului au determinat noi ciocniri violente între grupările de susținători ai fostului președinte și demonstranții care au determinat înlăturarea sa din funcție.
Sunt semnalate atentate teroriste împotriva forțelor de ordine și securitate în Sinaiul de Nord, motiv pentru care s-a decretat stare de alertă maximă în Suez și în guvernoratele Sinaiul de Nord și Sinaiul de Sud.
De asemenea, sunt ciocniri violente, soldate cu victime, la Cairo (în zona Universității din Cairo, în districtul Nasr City și în apropierea sediului Gărzii Republicane), la Alexandria, Marsa Matrouh, Beheira și Miniya. La Luxor, pe fondul situației politice și sociale, se înregistrează conflicte interconfesionale, soldate cu victime.
Din cauza stării precare de securitate și a pericolelor permanente de răpire și atacuri armate, sunt interzise cu desăvârșire călătoriile în nordul Peninsulei Sinai și în zonele izolate de la frontierele cu Sudan, Libia și Israel.
Taguri

Comentează știrea

Agent de turism
24 august 2013
Egipt

De unde ati ajuns la concluzia ca Egipt este o dest cautata de constanteni??? Nu intreaba nimeni de Egipt si chiar daca, nu poti sa ii trimiti pt ca nu exista curse charter in per asta. M-ai documentati-va!!!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei