Îndepărtarea machiajului, un pas important pentru o piele frumoasă!

de Cuget Liber Joi, 18 Aprilie 2013 154
Cu siguranță că ingredientele din produsele de machiaj, neîndepărtate seara, pot fi dăunătoare pielii, constituind un risc crescut de infecții. De aceea, curățarea tenului, seara, este o variantă cu adevărat sănătoasă, specialista în cosmetică, Bogdana Oancea Stoian precizând că nu este bine să dormiți cu tenul încărcat de atâtea substanțe chimice. Mai mult, nedemachierea ochilor și a pielii din jurul acestora poate să ducă, mai devreme sau mai târziu, la uscarea tenului, instalarea prematură a ridurilor, cu alte cuvinte, sensibilizează fața. Suficiente motive pentru a nu bagateliza riscurile la care vă puteți expune dacă ocoliți acest ritual al demachierii, sub pretextul oboselii sau al oricărui alt motiv. Pielea trebuie îngrijită corect pentru a putea preveni neplăcerile ulterioare.
Curățarea zonei ochilor, esențială!
Nu doar tenul are de suferit din cauza nedemachierii, ci și ochii, care, fiind cei mai predispuși la iritații și infecții, dacă nu primesc atenția necesară, vor avea mult de suferit. Încă un motiv datorită căruia demachierea de seară corectă este foarte, foarte importantă pentru evoluția tenului.
Referitor la produsele de folosit, se recomandă gelurile de curățare, săpunurile și loțiunile speciale. Atenție, pentru sensibila zonă a ochilor, cel mai sănătos ar fi să impregnați pe dischete din bumbac puțin ulei de măsline extravirgin, una dintre cele mai potrivite alegeri naturale de demachiere a ochilor. Puteți folosi în același scop și vaselina cosmetică sau produse de curățare special concepute pentru copii, care nu irită ochii. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei