Internetul și iubirea adevărată

de Cuget Liber Luni, 15 Iulie 2013 77
În prezent, există o adevărată modă a relaționării pe internet în diverse moduri. Tendința este de a se transfera tot mai mult comunicarea directă în mediul virtual. În acest context, ce șanse de reușită are o relație de cuplu începută pe internet?
Este riscant să începi o relație pe internet
Dorința de apreciere, de "a fi în rândul lumii" poate fi atât de mare, încât cei ahtiați de relații pe internet uită că acele afișări pe conturi, bloguri și pagini personale pot fi citite nu doar de niște prieteni reali sau imaginari, ci și de către per-soane rău-voitoare, care le pot aduce prejudicii (de natură morală sau chiar și materială).
Având în vedere că "jungla" internetului este plină de iluzii și capcane multiple este destul de riscant să începi o relație de cuplu pornind de la o simplă relaționare pe internet. Pe lângă rețelele de socializare există și site-uri matrimoniale, unde își oferă prietenia diverse persoane de ambele sexe.
Momentul decisiv…
Momentul adevărului este acela în care petreci puțin timp în compania celui față de care ai simțit o atracție doar mentală până atunci. Constați dacă cel cu care ai corespondat atâta timp seamănă fizic cu cel din fotografiile virtuale, dacă așteptările tale din perioada "tatonării online" sunt realiste.
Acest prim pas poate conduce spre o relație reală sau către o ruptură (de la caz la caz). De el depinde totul ca lucrurile să evolueze firesc. Fie începe relația concretă dintre cei doi posibili prieteni/iubiți, și continuă în funcție de dorințele lor, fie lucrurile nu funcționează și fiecare își va relua propriile căutări. Însă, o relație care începe să funcționeze poate duce către mutarea împreună sau chiar către căsătorie.
În orice caz, este necesar mult discernământ pentru a separa iluziile, amplificate de așteptările personale, de experiențele anterioare trăite, de calitățile și defectele obiective ale personajelor reale ale poveștii de dragoste. Prin urmare, avem nevoie atât de inteligență cât și de bun simț pentru a realiza ce e real, ce nu e real, și ce putem face cu informațiile de pe internet (oricare ar fi acelea).
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei