La galop! Vii la mare turist și pleci… jockeu!

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 15 Iulie 2015 60
Dacă v-ați săturat să vă ardă soarele pe plajă sau sunteți amatori de o vacanță mai dinamică, vă recomandăm să încercați un agrement-hipo. E suficient să faceți un drum până la Herghelia Mangalia, să urcați în șa și să porniți la trap sau la galop. 

Pentru o excursie de patru ore, aveți de plată numai 70 de lei, iar dacă vreți să vă impresionați soția sau prietena, o puteți invita la o plimbare elegantă cu trăsura, pentru care scoateți din buzunar 100 de lei. Și să știți că "distracția" face toți banii! 

Pentru o ședință din cadrul cursului de călărie cu instructor, se achită 50 de lei, gazdele punând la dispoziție echipamentul și casca pentru călăreț. Cei mai experimentați dintre turiști, care aspiră deja la titulatura de jockeu, pot încerca săriturile peste obstacole sau își pot demonstra arta la dresaj. 

Aflată la numai trei kilometri de Mangalia și la doar 500 de metri de malul vestic al Mării Negre, Herghelia Mangalia a fost înființată în anul 1928, având ca principal obiectiv păstrarea, cât mai fidelă, a caracteristicilor morfo-fiziologice ale calului "Arab". Recordmanul de vârstă de la Herghelia Mangalia a fost Nedjari, armăsarul Regelui Mihai, care a murit, în 1946, la "venerabila" vârstă de 34 de ani. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei