Rețete pentru pici

de Cuget Liber Joi, 12 Februarie 2015 92
Ingrediente
500 ml lapte
150 gr orez (7 linguri)
2-3 linguri zahar sau indulcitori naturali (miere, siropuri)
1/2 lingurita sofran sau alte variante aromate: teaca de vanilie, bat de scortisoara
1 lingurita de unt (optional)
Mod de pregatire
Orezul spalat se adauga peste laptele fierbinte si se fierbe la foc mic, amestecand periodic.
Eu am fiert la foc mic 30 de minute. Dupa am adaugat mierea si untul, am pus un capac si am asteptat alte 10 minute sa se absoarba bine laptele. Nu este necesar sa fierbeti pana obtineti un pilaf, chiar daca mai ramane putin lapte, acesta se va absorbi in timpul racirii.
Se serveste in functie de preferinte si imaginatie.
Idei: combinat cu multe fructe proaspete (piersici, afine, banane, ananas s.a.); fructe din compot; gemuri sau dulceturi; fructe uscate (curmale, stafide, merisoare, afine, prune s.a).
Pentru servit la reteta de mai sus am folosit: 3 linguri miere (dar mi s-a parut prea dulce), 1 manuta afine uscate si pere proaspete.(sursa:www.retetecopii.ro)

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei