Ingrediente:
- Publicitate -
2 banane
1 ou întreg
o linguriță praf de copt
o jumătate de linguriță bicarbonat
vanilie
praf de scorțișoară
ciocolată albă sau neagră
o cană și jumătate cu făină
o jumătate de cană cu zahăr
o jumătate de pachet cu unt
Instrucțiuni de preparare
Untul moale se freacă cu zahărul, apoi se pune oul întreg și se amestecă până se omogenizează. Se pun cele două banane pasate bine cu furculița și se amestecă bine. Se adaugă apoi făina cernută împreună cu praful de copt, bicarbonatul, vanilia și scorțișoara.
Ciocolata se rade sau se taie mărunt cu cuțitul și se încorporează în compoziție. Se amestecă, se toarnă apoi în forma de chec unsă și tapetată cu faină. Se coace la foc mic 50 de minute și se încearcă cu scobitoarea pentru a verifica dacă este coaptă compoziția. Se lasă la răcit și se scoate din tavă și se tapetează cu zahăr pudră.(www.retete-usoare.ro)