Secrete mici, efecte mari în bucătăria ta

de Cuget Liber Miercuri, 23 Octombrie 2013 110
Cum să înmoi corect untul. Pentru a nu fi pusă în situația să topești untul pe foc, lucru care nu se recomandă, va fi suficient să umpli un pahar cu apă fierbinte și să lași untul să stea deasupra paharului pentru câteva secunde. Golește apoi paharul, întoarce-l și apasă-l peste bucata de unt de care ai nevoie. Aceasta se va înmuia în mai puțin de un minut.
Cum stoarceți corect lămâia. Storcătoarele de fructe scot maximul de suc din lămâi, însă dacă nu ai un astfel de aparat, poți să procedezi astfel: rotește lămâia pe masă, apăsând ușor, pune-o la microunde timp de 30 de secunde, apoi stoarce-o. Cele mai suculente lămâi sunt cele care au coaja subțire și netedă, sunt amănunte ce nu trebuie neglijate la cumpărarea lămâilor.
Cel mai bun mod de a sparge un ou. Multe gospodine au obiceiul să spargă un ou de marginea unui bol, însă cel mai bine este să îl lovești ușor de o suprafață plată, cum ar fi masa. Atingându-l de marginea unui castron vei obține mai multe bucățele de coajă, unele ajungând chiar și în albuș, ceea ce nu se recomandă.
Ajută fructele să nu se mai scufunde în aluat. Dacă vrei ca fructele să rămână deasupra, ceea ce este de preferat, dă-le întâi prin făină, până când sunt bine îmbrăcate. Această tehnică funcționează și la bucățile de ciocolată, deci luați-o în calcul și n-o să regretați.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei