Sfaturi pentru varză murată de calitate

de Cuget Liber Miercuri, 23 Octombrie 2013 508
Pentru o varză murată gustoasă, hrănitoare, puteți să aveți în vedere următoarele sfaturi din bătrâni:
Puneți varza la murat în zilele cu lună plină.
La 10 kg de varză se pun 1 kg de morcov și 250-350 gr de sare.
Nu folosiți vase de aluminiu sau tablă zincată.
Varza se pune la murat în straturi, căpățâni întregi și jumătați, așa se păstreză mult mai bine vitaminele.
Se acoperă cu frunze și o cârpă de bumbac, iar deasupra se așază un platou de ceramică și cu o greutate deasupra. Platoul trebuie să fie acoperit de lichid ( moare = soluția salină).
Se ține, la început, la o temperatură de 18-22 grade.
Zilnic se înlătură spuma și se introduce în câteva locuri un bețișor curat, pentru eliminarea gazelor.
Procesul de fermentație se termină atunci când moarea, adică zeama, este limpede, moment în care varza se transferă la rece.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei