Sfaturi pentru a fi un coleg bun

de Cuget Liber Miercuri, 04 Septembrie 2013 125
Cum ar fi bine să procedezi pentru a rezolva inevitabilele con-flicte? Potrivit cariere.ro, ținând cont de sfaturile de mai jos, puteți fi un coleg bun :
l Dezvoltă o atitudine pozitivă! Este bine să eviți gândurile negative și observațiile. Încearcă să fii mai îngăduitor și mai puțin critic cu persoanele din jurul tău.
l Nu trage concluzii pripite! Adună cât mai multe informații pentru a-ți putea justifica oricând opțiunile. Reacțiile defensive privind anumite probleme, fără a stăpâni toate informațiile, produc de multe ori confuzii și situații regretabile. Drept urmare, înainte să reacționezi, asigură-te că știi toate datele problemei.
l Îmbunătățește-ți abilitățile de comunicare! Ascultă cu atenție și focalizează-ți prioritățile asupra lucrurilor care îți sunt transmise verbal. Astfel vei putea să răspunzi prompt, prevenind neînțelegerile. Când s-a terminat comunicarea, repetă mesajele-cheie, pentru a te asigura că ai înțeles bine.
l Rezolvă conflictele la momentul oportun! Când ești pus într-o conjunctură negativă, nu o lăsa să se înrăutățească. Fii direct, dar nu uita de politețe și de bun simț. Gândește-te la un plan de rezolvare, asigură-te că este obiectiv și apoi pune-l în aplicare.
l Stabilește granițele! Dez-voltarea relațiilor de prietenie la locul de muncă constituie un proces natural. Oricum, este bine să te asiguri că prietenia nu interferează cu responsabilitățile. Stabilește-ți foarte clar prioritățile, limitându-ți discuțiile personale fie pentru masa de prânz, fie după sfârșitul programului.
l Tratează-ți toți colegii cu respect! Fii întotdeauna politicos. Exceptând situațiile limită, încearcă să nu fii sarcastic. Dacă ești deschis și sincer în privința sentimentelor, aproape că îi obligi și pe colegi să fie la fel.
Taguri

Comentează știrea

discount christian louboutin shoes
28 februarie 2014
discount christian louboutin shoes

red sole shoes zara Stiri Diverse : Sfaturi pentru a fi un coleg bun | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online discount christian louboutin shoes http://dancingincleveland.com/images/christian-louboutin-pigalle-120mm.asp

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei