Sfaturi pentru alegerea numelui copilului

de Cuget Liber Sâmbătă, 18 Mai 2013 84
l Scrieți numele care vă plac într-o listă. Alege un nume care să se potrivească și cu numele de familie. NU încerca să faci o poveste din cele două nume, caută doar unul care să sune bine alăturat celui de familie.
l Ai grijă și cum se aud numele rostite împreună, mai întâi prenumele și apoi numele de familie și invers, pentru a nu forma din ultimele și primele silabe combinații caudate. Fii atent la inițialele pe care le va forma numele, mai ales dacă vrei să-i pui copilului două prenume.
l Alege un nume cu o semnificație specială.
l Dacă vrei, poți încorpora un nume al unui membru de familie care îți este drag, dar nu permite ca această inițiativă să degenereze într-o ceartă cu partenerul pentru numele din partea fiecăruia.
l Nu lăsa familia să facă presiuni pentru un anume nume pe motiv de tradiție, obligații, religie. Decizia asupra numelui trebuie să aparțină părinților.
l Alege nume care să se potrivească și pentru când va crește. De exemplu, Costinel, Cristinel, Mugurel nu vor suna prea bine la maturitate.
l Nu alege un nume care să aibă o poantă sau să poată fi scurtat într-un diminutiv tendențios ori care rimează cu obscenități.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei