Știi să pregătești corect o salată?

de Cuget Liber Marţi, 18 Noiembrie 2014 129
Indiscutabil, salata este o gustare foarte sănătoasă, dar dacă nu știi să o prepari corect, riști să nu mai beneficiezi, în totalitate, de proprietățile sale. Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont, când prepari o salată, este să păstrezi un echilibru. Potrivit Unica.ro, dacă pui 90% carne, 5% sosuri și condimente și 5% legume și fructe, nu te miră că nu reușești să slăbești. Ai întotdeauna grijă să nu pui prea multe proteine sau prea puține, pentru că aceste substanțe sunt foarte importante pentru organism. Îți oferă senzația de sațietate și îți păstrează organismul santos, dar dacă consumi prea multe proteine, riști să te îngrași.

Pentru a obține o salată sănătoasă, folosește o jumătate de cană de legume care conțin proteine, precum linte sau fasole, ori 60 de grame de carne slabă. Dacă alegi să consumi produse lactate, optează pentru jumătate de brânză organică ori un ou tare. În cazul în care îți place să amesteci aceste ingrediente, redu cantitatea fiecăruia.

Folosești prea multă sau prea puțină grăsime. Grăsimea este o componentă importantă a celulelor, iar cea sănătoasă reduce inflamația, creează senzația de sațietate și crește absorbția de vitamine și antioxidanți. Un studiu al cercetătorilor americani a constatat că cei care mănâncă salată fără grăsimi nu absorb antioxidanți aproape deloc. Specialiștii recomandă să adaugi, în orice salată, ulei de măsline, oțet balsamic și condimente sănătoase. Dacă sari peste aceste ingrediente, înlocuiește-le cu avocado, nuci și semințe.

Renunți la carbohidrați Dacă nu folosești și carbohidrați, vei consuma imediat proteinele asimilate și îți va fi din nou foame. Cel mai bine este să adaugi în salată o treime sau jumătate de cană de carbohidrați, precum quinoa, porumb ori cartofi. Amidonul conținut de aceste produse îți oferă senzația de sațietate și vei avea energie pentru o perioada mai lungă de timp.

Nu folosești destule legume. Frunzele și legumele sunt baza oricărei salate, dar dacă nu încerci să amesteci cât mai multe, ratezi nutrienți importanți. Potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, cu cât ai mai multe legume, cu atât scazi riscul apariției unor boli grave, precum cancerul la plămâni. Acest lucru se datorează mai ales faptului că fiecare legumă conține anumiți antioxidanți și cu cât ai mai mulți, cu atât ești mai protejat. Cel mai sigur mod de a face o salată sănătoasă este să folosești două căni de legume în culori diferite, precum frunze verzi, roșii, varză roșie, ardei, ceapă etc.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei