"Triunghiul Bermudelor" din Marea Neagră

de Cuget Liber Sâmbătă, 02 Martie 2013 459
Triunghiul Bermudelor continuă să fascineze imaginația amatorilor de fenomene paranormale, cu toate că nu este singurul loc din lume unde au avut loc dispariții misterioase. 

Și în România există un loc straniu unde au dispărut fără urmă zeci de oameni împreună cu navele sau avioanele în care se aflau. Povestiri uluitoare despre dispariții care nu pot fi explicate sunt legate de Marea Neagră. Pescarii turci au fost primii care au răspândit zvonurile legate de "Vârtejul morții", atât de puternic încât putea să scufunde corăbii grele de câteva tone. Cele mai multe dispariții se pare că au avut loc la numai 45 de kilometri depărtare de Sulina, în apropiere de Insula Șerpilor. Locul era temut și de corăbierii ruși care povesteau, încă din secolele XIII – XIV, despre vâltoarea de ape albe care înghite tot ce îi iese în cale, până și stolurile de păsări care zburau pe deasupra, scrie libertatea.ro. 

Cercetătorii ruși și ucraineni au încercat să studieze acest fenomen și au ajuns la concluzia că, în zona respectivă, există o anomalie magnetică. Informațiile au ieșit la iveală când au fost citite o parte din dosarele fostei armate roșii. În plus, cazul celor cinci bombardiere rusești dispărute la începutul lunii decembrie 1945 seamănă izbitor de mult cu celebrul Zbor 19. Pe 5 decembrie 1945, cinci bombardiere americane au decolat din Florida pentru un exercițiu de antrenament. În afară de comandantul escadronului, ceilalți piloți erau studenți. După aproape o oră și jumătate de zbor, comandantul a anunțat turnul de control că busola de bord nu mai funcționează. Cu toate indicațiile celor de la sol, escadronul a pierit în mare, fără să mai fie vreodată găsit.



Vezi articolul integral...


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei