Trucuri culinare

de Cuget Liber Miercuri, 24 Iulie 2013 113
l Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc așa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii. 
l Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriță de oțet.
l Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă și să îi ștergi cu un șervet uscat.
l Pune în compoziția glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească atunci când se răcește.
l Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheață. Gheața va atrage grăsimea și astfel o poți scoate mai ușor din mâncare.
l Orice fel de carne se frăgezește, de se topește în gură dacă se pune o oră într-un litru de lapte dat în fiert un singur clocot și apoi oprit focul. Se adaugă și două linguri de tărie, iar după o oră se scoate carnea și se poate prepara după cum se dorește.
l Friptura de pui iese delicioasă dacă se pune înainte de gătit pentru puțin timp la marinat într-un castron cu iaurt și condimente.
l Carnea sărată se despărează ușor dacă se spală cu apă fiartă în care s-a dizolvat zahăr pudră. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei