Vrei să devii mai bun la locul de muncă? Iată ce ai de făcut!

de Cuget Liber Joi, 01 August 2013 109
După primele câteva luni la noul loc de muncă, cele mai multe job-uri devin rapid monotone și nestimulative, iar în capcana de a lucra în locuri și pentru angajatori unde nu învață mai nimic și nu se dezvoltă profesional cad foarte mulți tineri. Iată cei mai importanți pași care te vor ajută să crești accelerat la job:
1. Alege jobul după oportunitățile de învățare
Primul pas important vine nu după ce te-ai angajat, ci încă din etapa de aplicare la joburi, până la etapa de acceptare efectivă a unei oferte de job. Acesta constă în a te orienta în special către acele joburi care judecate foarte critic, îți dau motive să crezi că îți vor oferi oportunități multiple, serioase și continue de învățare.
2. Cere feedback
Poți învăța multe de unul singur, când desfășori o activitate nouă pentru tine. Însă creșterea cea mai intensă are loc atunci când primești feedback privind activitatea respectivă de la profesioniști care o înțeleg mai bine ca tine. De obicei, acești profesioniști sunt în compa-nie fie managerul tău, fie unii din colegii mai experimentați.
3. Cere implicarea în proiecte noi
Esența dezvoltării profesionale accelerate e implicarea constantă în proiecte ce presupun activități noi sau din ce în ce mai complexe față de cele actuale. Ori exact aceste două trăsături sunt cele care se pierd foarte ușor la un job. Din nou, cel mai important pentru a ieși din sau a preveni această situație este să ceri.
4. Investește tu în formarea ta
Dacă compania în care lucrezi nu este orientată spre învățarea ta, nu este nici de departe un capăt de lume. Ține cont că până la urmă, învățarea ta este în primul rând responsabilitatea ta, nu a com-paniei. Drept urmare, poți foarte bine să iei tu inițiativa și să inves-tești în diverse programe pentru dezvoltarea ta profesională. Vestea bună este că în acest moment, există pe piață numeroase cursuri, programe de training sau de e-learning, pentru formarea a diverse abilități. Caută astfel de programe care răspund nevoilor tale de formare și ia inițiativa să mergi la ele.
Iar dacă vrei să duci acest proces un pas mai departe, informează compania atunci când vrei să participi la un astfel de program, argumentează avantajele sale dacă tu participi la acesta și cere-i să ți-l finanțeze, integral sau parțial. Cu un caz bun, chiar și angajatorii mai reticenți la astfel de investiții pot fi deseori convinși.
(sursa:www.hipo.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei