Guvernul minimalizează importanța atenționărilor CE: Sunt doar o abordare generală privind absorbția fondurilor europene

de Cuget Liber Sâmbătă, 14 Iulie 2012 223
Atenționările transmise Guvernului de CE reprezintă doar "o abordare generală" a Comisiei față de România privind implementarea Planului de absorbție a fondurilor UE, susține Executivul, adăugând însă că ministrul Orban este în aceste zile la Bruxelles pentru ca România să fie cât mai puțin afectată.
Într-un comunicat în care încearcă să minimalizeze importanța observațiilor transmise de către reprezentanții Comisiei Europene (CE), Guvernul arată că informațiile din presă nu sunt decât "niște informații uzuale" cu privire la contactele diplomatice curente pe care Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană le are cu factorii responsabili din cadrul Comisiei Europene.
"Este regretabil că anumiți funcționari au transmis public aceste informații cu caracter tehnic, informații care fac parte din categoria secretului de serviciu și care pot dăuna imaginii României, ele neavând caracter de decizie", arată Guvernul.
Informațiile prezentate acum de Guvern drept "secret de serviciu" erau caracterizate de premierul Victor Ponta drept "minciuni".
"Așa cum Ministerul Afacerilor Europene a anunțat deja, în mod transparent, în acest moment există o misiune de audit în desfășurare, iar eventualele măsuri vor fi anunțate public, la sfârșitul acestei acțiuni. Totodată, reamintim că premierul Victor Ponta împreună cu ministrul Leonard Orban au anunțat încă din luna iunie faptul că există un pericol mare de suspendare a unor Axe din cadrul Programelor operaționale, din cauza neregulilor descoperite de reprezentanții Comisiei Europene în activitatea fostei guvernări", precizează Guvernul.
Executivul mai arată că ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, se află în aceste zile la Bruxelles, "tocmai în ideea în care se fac eforturi deosebite pentru ca România să fie cât mai puțin afectată în acest domeniu", iar proiectele "să meargă înainte pe cât posibil".
Reprezentanții Comisiei Europene au transmis ambasadorului României la UE că au constatat că planul de măsuri pentru creșterea absorbției de fonduri europene a eșuat, că autoritățile de execuție refuză asistența instituțiilor financiare și că administrația e "paralizată" în actualul context național.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei