Marcel Boloș anunță rectificarea bugetară în luna august

de Madalina PETRESCU Luni, 26 Iunie 2023 461
Ministrul finanțelor, Marcel Boloș, a declarat luni, 26 iunie, că prima rectificare bugetară din 2023 este programată în luna august, în contextul în care gaura bugetară este de 20 de miliarde de lei, adică 4 miliarde de euro.

„Cea mai oportună lună în care am putea avea rectificarea bugetară este luna august. Deci e luna în care trebuie să avem rectificarea bugetară pentru ca și măsurile care preced rectificarea bugetară să-și poată produce efectele cel puțin cu data de 1 septembrie”, a spus Marcel Boloș, înaintea ședinței Biroului Politic Național al PNL.

El a adăugat că măsurile fiscal-bugetare sunt în analiză și vor fi prezentate în curând, fără să precizeze de unde se vor tăia cheltuielile sau ce taxe vor crește.

„E limpede că avem nevoie de acest plan de măsuri fiscal-bugetare și urmează să le prezentăm în curând. Ele sunt analizate la nivelul Ministerului de Finanțe. Continuăm și în această săptămână cu această analiză, mai ales pe zona de utilizare a fondurilor publice și de gestionare eficientă a banilor statului”, a mai spus Boloș.

Potrivit unor surse, la nivelul Guvernului se discută inclusiv varianta ca TVA-ul la alimente, care acum este de 9%, să fie majorat. Fostul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat recent că efortul bugetar cu majorările salariale decise recent pentru Educație, Sănătate și Ordine Publică, sub presiunea protestelor, se ridică la 4 miliarde de lei până la finalul acestui an. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei