Un adolescent român a inventat un generator de energie de dimensiunea unei doze de suc

de Madalina PETRESCU Luni, 26 Iunie 2023 445
Un tânăr inventator român de doar 15 ani a reușit să uimească întreaga țară după ce a inventat un generator de energie de dimensiunile unei doze de suc, care poate produce timp de jumătate de secol curent electric pentru un întreg cartier rezidențial.

Vladimir Vîrzob, adolescentul care vrea să descopere tainele științei și studiul energeticii nucleare a atras deja atenția saloanelor de inventică.

„Bateria nucleară KN-9 reprezintă o sursă de energie pentru o perioadă inteligentă de timp și funcționează după principiul iradierii unui material electric”, explică adolescentul, potrivit Realitatea.net

De asemenea, impresionantă este și dimensiunea extrem de mică a bateriei, în comparație cu volumul surselor de energie din zilele noastre.

„Invenția mea se referă la o baterie radio-izotopică ce are ca principiu de bază o idee ce datează de la mijlocul secolului al XX-lea, respectiv convertirea radiațiilor nucleare în energie electrică, dar aduce o abordare inovativă acestui proces de convertire, o abordare ce nu a fost încă studiată de comunitatea științifică”, mai spune tânărul.

Vladimir este, acum, la un nou premiu, la un salon de inventică, după medalia de aur obținută în 2020. Atunci a realizat un moderator nuclear folosit în decontaminarea suprafețelor radioactive.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei