Ministerul Investiţiilor / Peste 100 milioane euro pentru „Comunităţi de seniori”. Sesiunea se deschide pe 10 august

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 02 August 2023 570
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) va deschide, joi, 10 august, două apeluri de proiecte „Comunităţi de seniori”, finanţate în cadrul Programului Incluziune şi Demnitate Socială.
Apelurile vor avea un buget iniţial de 80 milioane de euro, din care 62 milioane de euro fonduri europene, buget care poate ajunge la peste 104 milioane euro în baza condiţiilor de supracontractare de minim 30%.
Primul apel, cu buget iniţial de 71,32 milioane euro, va finanţa proiecte în cadrul regiunilor mai puţin dezvoltate - Centru, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Sud-Est, Nord-Est, Nord-Vest şi Vest.
Totodată, cel de al doilea apel de proiecte, în valoare de 9,3 milioane euro, va finanţa proiecte ce vor fi implementate în regiunea mai dezvoltată Bucureşti-Ilfov.
„În cadrul apelurilor, vor fi finanţate proiecte pentru construcţia de locuinţe sociale, reabilitarea, modernizarea de locuinţe sociale, construcţia de centre de zi pentru persoane vârstnice şi furnizarea de servicii sociale de îngrijire la domiciliu.
Proiectele vor putea avea valori totale eligibile cuprinse între 201.000 euro şi 1,62 milioane euro, în funcţie de tipul de proiect”, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.
Sunt eligibili pentru a depune proiecte furnizori de servicii sociale acreditaţi, în parteneriat cu autorităţi publice locale din localitatea/ localităţile în care se implementează proiectul. De asemenea, sunt eligibili furnizori de servicii sociale acreditaţi, în parteneriat sau nu, cu autorităţi publice locale din localitatea/localităţile în care va fi implementat proiectul. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei