MOBILIZARE LA SCARĂ LARGĂ! Un copil a sunat la 112 și a anunțat că a fost închis într-un canal. Apelul, fals

de Cuget Liber Miercuri, 07 August 2019 643
Un copil de 9 ani din București a sunat, marți, la 112 și a anunțat că a fost închis într-un canal colector pe strada Măceșului. Reprezentanții mai multor instituții s-au deplasat în zona indicată și au demarat căutările, dar fără rezultat. Ulterior, s-a descoperit că apelul a fost unul fals, copilul fiind gasit la domiciliu.

UPDATE: Părinții copilului de 9 ani care a sunat la 112 și a anunțat că a fost închis într-un canal din București, apelul fiind fals, au fost amendați cu 500 de lei. Copilul a mai apelat fals la numărul 112 și în trecut.
"Folosim acest prilej pentru a adresa rugamintea cetățenilor să apeleze Serviciul 112 doar în cazul unei urgențe. Apelurile false de genul celui de mai sus, întâlnite frecvent în ultimele zile, conduc la irosirea resurselor umane și logistice, în plus, împiedicând utilizarea acestora pentru intervenția pentru eliminarea unor urgențe reale", au mai transmis polițiștii.
UPDATE: Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, marți, că s-a dovedit a fi fals apelul la 112 făcut de un copil de 9 ani din București care a anunțat că este închis într-un canal, copilul fiind găsit la domiciliul său.
"Apelul era fals, iar copilul a fost, se pare, găsit de Poliție la domiciliul său. Înțeleg că vor discuta cu el și cu părinții lui despre acest apel", a declarat Raed Arafat, la Digi 24.
Secretarul de stat a precizat că au fost mobilizate forțe impresionante pentru căutarea copilului.
"A reușit să mobilizeze forțe impresionante care să meargă să caute pe toată zona respectivă. Vă dați seama, un copil care dă astfel de informații trebuie să fie căutat foarte serios în toată zona care era în jurul zonei pe care a indicat-o. Din fericire, nu este nimic grav, nu a fost copilul pus în pericol, însă a fost un joc la telefon și care acum normal se va discuta cu familia și probabil că va fi dată o amendă părinților pentru apelul respectiv", a mai spus Arafat.
ȘTIREA INIȚIALĂ:
Potrivit ISU București-Ilfov, la ora 14:38 a fost primit un apel 112 de la un copil care a susținut că se află într-un canal stradal, sub carosabil, băgat acolo de un alt copil, care ulterior a pus și capacul.
"S-a procedat la alertarea celor mai apropiate resurse de intervenție, de la Detașamentul Apărătorii Patriei, ulterior numărul acestora fiind suplimentat cu alte echipe de pompieri din apropiere, inclusiv Detașamentul Special de Salvatori. La fața locului au fost constituite echipe mixte de căutare, formate din pompieri, polițisti, jandarmi, polițiști locali și Apa Nova", a transmis ISU București-Ilfov.
Sursa citată a precizat că a fost verificata strada Maceșului, unde susținea copilul că se afla, ulterior aria de căutare fiind extinsă semnificativ, pe fiecare stradă în parte, până la bulevardele Metalurgiei și Berceni, prin ridicarea capacelor de canal.
"Din momentul apelului la 112, între copil și echipele din dispecerat (operator 112 și dispecer ISU) a fost purtată o conversație neîntreruptă timp de 35 de minute, pe durata căreia au fost solicitate și alte date care să permita identificarea acestuia", a mai transmis ISU București-Ilfov.
Sursa citată a precizat că deocamdată copilul nu a fost găsit, fiind continuate căutările.
Potrivit stirileprotv.ro, echipajele de intervenție au desfăcut toate capacele de canal, fiind verificate deja 15-20 de străzi adiacente.
Poliția a reapelat numărul de telefon, dar aparatul este acum închis. De asemenea, polițiștii au bătut din poartă în poartă, încercând să afle informații.
Sursa citată a precizat că ar fi fost mai multe apeluri la 112, toate efectuate de un copil, care ar fi dat de fiecare dată alte indicii cu privire la poziția acelui canal, scrie romaniatv.net

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei