Spitalul 'Foişor': Starea de sănătate a actorului Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă

de Alina DRACOPOL Vineri, 10 Mai 2024 397
Starea de sănătate a actorului Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă, au informat vineri reprezentanţii Spitalului de Ortopedie "Foişor" într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur.

"În urma evaluării din această dimineaţă, s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legaţi de inflamaţie s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur. Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore", afirmă sursa citată.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat zilele trecute de la Cluj-Napoca la Bucureşti.

El a fost iniţial internat la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, unde, la sfârşitul săptămânii trecute, a suferit o intervenţie de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea.

Transferul lui în Capitală, cu un elicopter SMURD, s-a realizat la solicitarea familiei. Conducerea Institutului Inimii a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că actorul a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş nu ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii.

Potrivit medicilor de la Cluj-Napoca, Florin Piersic a avut o infecţie la genunchi, care s-a extins la inimă, iar medicii i-au extras stimulatorul cardiac şi sondele pe care le avea.



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei