Vameșii de la Moravița, avertizați de descinderile DNA chiar de soția actualului șef al IJPF Caraș

de Cuget Liber Vineri, 22 Iulie 2011 646
Vameșul Neta Șaptebani, soția actualului șef al Inspectoratului Poliției de Frontieră Caraș-Severin, subcomisarul Cristinel Șaptebani, a fost una din "sursele" care a deconspirat operațiunea DNA de la vămile din vestul țării, aceasta dând alarma cu două zile înainte de tsunami-ul antișpagă, scrie PRESSALERT.ro, citat de Realitatea.net. Deși aflată în spital cu copilul, Neta Șaptebani a avut acces la informații ultraconfidențiale legate de operațiunea DNA, iar înregistrările telefonice existente în dosarul șpăgii din vama Moravița, dovedesc că ea este cea care l-a avertizat cu două zile pe vameșul arădean Mihnea Feneșan.
Acesta a fugit din țară și a fost prins după aproape trei luni în Austria unde s-a ascuns, fiind, ulterior, extrădat. Deși șef al sectorului Moravița o bună perioadă în timpul în care s-a desfășurat monitorizarea DNA, soțul lui Neta, subcomisarul Cristinel Șaptebani, a fost singurul găsit nevinovat în urma controlului IGPF.
Ba mai mult, în ciuda declarațiilor mai multor polițiști de frontieră că i-au dat șpagă și a înregistrărilor realizate de investigatori că a dat drumul transporturilor de contrabandă, subcomisarul Șaptebani a fost numit, ulterior, de IGPF interimar la conducerea Poliției de Frontieră Caraș-Severin.
În ciuda dezvăluirilor despre implicarea sa în dosarul Moravița și a promisiunilor ministrului de Interne, Traian Igaș că va ancheta situația, Cristinel Șaptebani a fost numit definitiv în funcție după ce a câștigat concursul de inspector șef.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei