Vecinii agresivi mai ușor de pedepsit. Codul Penal a fost modificat

de Madalina PETRESCU Marţi, 28 Mai 2024 756
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat marți, 28 mai, că a fost adoptată modificarea Codului Penal privind instituirea ordinului de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii. Această măsură a fost necesară după ce mai multe familii de romi au provocat scandaluri de-a lungul timpului cu cetăţeni din Timişoara, pentru a-i determina pe aceştia să plece din imobile sau să le vândă lor apartamentele, potrivit lui Simonis.

„Ordin de restricţie împotriva clanurilor care vor să pună mâna pe casele timişorenilor! Am adoptat astăzi (marţi - n.r.) în Camera Deputaţilor o modificare a Codului Penal prin care se va putea institui ordin de restricţie persoanelor care îşi agresează fizic sau verbal vecinii. Această iniţiativă a pornit în urma scandalurilor pe care mai multe clanuri din Timişoara le-au avut şi era necesar să intervenim pentru a stopa aceste abuzuri şi pentru protecţia oamenilor”, a transmis Alfred Simonis, într-un comunicat de presă.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis că în perioada următoare va identifica şi alte acte normative care pot fi modificate pentru a-i proteja pe cei abuzaţi.

„Este un prim demers în acest sens, iar în perioada următoare, în măsura în care vom identifica şi alte acte normative pe care trebuie să le modificăm, o vom face pentru a asigura o protecţie şi mai mare a celor abuzaţi de clanurile amintite”, a adăugat Simonis.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a făcut publice imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum mai mulţi cetăţeni de etnie romă terorizează o familie din Timişoara. Edilul a făcut apel la instituţiile statului pentru a stopa acest fenomen.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei