Laura Țiclete, subinginer Rompetrol Rafinare, Petromidia: Școala Rompetrol - Primul pas spre meseria de rafinor

de Cuget Liber Marţi, 04 Aprilie 2023 2343
Industria de petrol și gaze este una de tradiție, extrem de importantă și în proces de transformare, în contextul tranziției energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă. Sectorul de prelucrare a țițeiului are rolul de a susține activitatea zilnică prin furnizarea de combustibili fosili necesari pentru transport, producție și alte activități economice. Schimbările din industrie determină nevoia de recalificare profesională, iar mentoratul se dovedește un instrument util, esențial chiar în adaptarea angajaților la noile cerințe dictate de piață.

Cu obiectivul clar de îmbunătățire a abilităților necesare în industria de rafinare și o mai mare flexibilitate pe piața muncii, KMG International a lansat în 2022 programul „Școala Rompetrol – Primul pas spre meseria de rafinor”. Acesta constă în pregătirea teoretică și practică a tinerei generații. Proiectul amplu care se desfășoară în rafinăria Petromidia și-a propus asigurarea schimbului de generații, printr-un proces de transfer de cunostințe continuu, dar și prin dezvoltarea abilităților-cheie necesare pentru a performa și contribui în dezvoltarea durabilă a companiei. Anul acesta, rafinăria a deschis poarta pentru alți aproape 50 de tineri.
Laura Țiclete, subinginer cu 45 de ani de experiență în cadrul Petromidia și cetățean de onoare al orașului Năvodari, coordonează programul și este primul om pe care participanții la curs îl întâlnesc în prima lor zi la rafinărie.

-Cum a luat naștere inițiativa și în ce constă proiectul ”Școala Rompetrol – Primul pas spre meseria de rafinor”?

-Nevoile comunității sunt cele care trasează adesea direcția și scopul proiectelor de acest fel, având la temelie tinerii care aleg o nouă traiectorie în carieră, o șansă de a-și găsi un loc de muncă stabil în țară, reușind să opereze cu un set nou de cunoștințe dobândite. Petromidia e unul din cei mai importanți angajatori din județul Constanța, prin urmare depunem eforturi constante pentru a ne asigura că vom dispune de forța de muncă calificată în domeniile-cheie.
Debutul proiectului, în 2022, a constat în pregătirea tinerilor pentru meseria de operator chimist, apoi, pentru asigurarea flexibilității forței de muncă și creșterea eficienței şi productivității, ne-am propus să-i pregătim pe participanți pentru două calificări, cea de operator câmp și cea de compresorist. Astfel, cursanții din cea de-a doua sesiune au obținut o dublă calificare. Prin dublă calificare înțelegem identificarea a două meserii existente în schema de funcționare a instalațiilor tehnologice din rafinărie. În fiecare sesiune de pregătire suntem în rafinărie, din prima zi, primul minut. Începem cu modulul teoretic susținut de trainerul tehnic, inginerul de proces. Pe „teren” ajungem rapid, iar acolo tinerii observă cum funcționează echipamentele și ce presupune un proces tehnologic, ce parametri se monitorizează în instalații și cum lucrează în tandem operatorul de la DCS (sistemul de control distribuit) cu operatorul de câmp. Toate informațiile livrate în sala de clasă sunt apoi demonstrate și exersate, sub supravegherea mentorilor din instalațiile tehnologice, cursantul având parte de un proces de învățare dinamic și complet.

-Ce aduce nou ediția din acest an?
-Un interes mai pronunțat pentru upskilling și reskilling, judecând după numărul aplicanților, urmat de implicarea mai numeroasă a colegilor ingineri din rafinărie, prin urmare un transfer mai eficient de informații între generații. Elementul de noutate al ediției curente constă în îmbunătățirea cunoștințelor din aria petrochimiei, iar alți noi mentori, colegii noștri din instalațiile tehnologice din petrochimie și de la Uzina Utilități din cadrul rafinăriei, vor contribui activ în acest proiect.

-De ce este importantă o astfel de calificare și în ce măsură va fi relevantă în viitor pe piața muncii?

-Cele 4 luni de pregătire reprezintă doar începutul – mergem de la simplu către avansat și ajungem la complex. Din prima zi de pregătire, cursanții ne sunt colegi, beneficiind de întregul pachet salarial lunar și beneficiile asociate pentru categoria de angajați din care fac parte. Ne dorim aprofundare și retenția acestor tineri în echipele noastre, iar după absolvirea „Școlii Rompetrol”, cei care continuă în rafinărie lucrează pe o perioadă de 6-12 luni la îmbunătățirea calificării obținute sub supervizarea maiștrilor, inginerilor de proces și a șefilor de instalație.
Meseria de rafinor vine la pachet cu un mindset - de a ști că faci lucrurile bine și de a fi sigur pe deciziile tale. Un operator chimist – un rafinor – trebuie să dispună de pachetul de competențe care să îl ajute să facă lucrurile corespunzător, când și cum trebuie. Pe scurt, e nevoie de o bază solidă de cunoștințe, disciplină, rigurozitate. Te asiguri la orice pas că operarea echipamentelor și instalațiilor tehnologice e conformă și îți însușești regulamentul, instrucțiunile și procedurile de funcționare.
Rafinarea presupune lucrul cu echipamente și utilaje tehnologice care sunt operate la temperaturi, presiuni mari, numeroși reactivi, cu parametri diferiți, în funcție de procesul tehnologic. Toate acestea contribuie la monitorizarea și exploatarea în condiții de siguranță a procesului tehnologic, iar acest proces trebuie condus cu competența pe care o obții doar prin învățare continuă.
-Care sunt principalele provocări curente resimțite de sectorul de rafinare?
-Pentru funcționarea întregului ansamblu de instalații al unei rafinării, avem nevoie de angajați multidisciplinari calificați care pot răspunde provocărilor tehnice pentru operare flexibilă în instalații. O altă provocare o reprezintă decalajul între cunoștințele din sfera practică, solicitate de angajator, și cele formate în școală. Absolvenții vin de pe băncile liceului sau facultăților cu un set de noțiuni teoretice, dar abilitățile practice sunt adeseori inexistente. Acest decalaj e puternic resimțit, dar atât timp cât există dorința de învățare, soluții există. De aceea ne propunem, în cadrul rafinăriei, prin astfel de programe, să recapitulăm eficient teoria și să ne asigurăm că există o înțelegere completă – o privire de la general la particular pentru fiecare pas și proces. Acest pachet îl evaluăm și actualizăm periodic.

-Cum va evolua cursul și care este procesul de selecție a celor înscriși?

-Sunt deja foarte mândră de toți cei care au absolvit programul, o parte sunt pe post, operează instalații și înțeleg rolul pe care îl ocupă. Au încrederea și suportul mentorilor, adică șefii de instalații și maiștri, care pe toată perioada participării le-au fost aproape, îndrumându-i.
Ne-am gândit cum să configurăm aceste proiecte, bazându-ne bineînțeles pe cunoștințele și abilitățile personalului nostru – ei sunt mentorii de acum pentru tânăra generație. Parcursul și specificul acestui program evoluează în acord cu cerințele actuale. Ne propunem să avem un cerc de pregătire complet – cu mentori care învață la rândul lor prin participarea la numeroase cursuri de pregătire în domeniul lor și dezvoltare a abilităților - exemplu train the trainers, coaching, - aceștia dispun de competențe soft, în timp ce pregătirea tehnică și experiența lor fac procesul de învățare facil pentru un nou venit.
„Școala Rompetrol - Primul pas spre meseria de rafinor” e încadrată în pilonul Education & Growth – parte din strategia de resurse umane asumată la nivelul grupului KMG International - „Împreună Creștem Oameni”. Cu acest deziderat de învățare continuă și schimb de experiență și transferul de cunoștințe între generații, vor evolua modurile de învățare, instrumentele de predare și evaluare și industria cu oamenii săi. Prin mentorat tinerii au acces la experiența și cunoștințele persoanelor care au trecut deja prin schimbările din industrie și care sunt capabile să ofere sfaturi și suport pentru a naviga prin aceste noi oportunități. (P)

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Interviu

Ultima oră

Titlurile zilei