Administraţia locală din Murfatlar are în plan crearea unei păduri urbane

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 01 Mai 2024 1793
Primarul oraşului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru, a anunţat un nou proiect de anvergură pe care îl are în implementare.
Este vorba despre crearea unei păduri urbane în localitate care va ajuta la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor.
„Am mai depus un proiect cu finanțare europeană pe principiul primul venit - primul servit. Este vorba de crearea de păduri urbane în oraşul Murfatlar, proiect realizat prin intermediul Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor, finanțat prin Planulul Național De Redresare Și Reziliență, Componenta C2 – păduri și protecția biodiversității, Investiția I1.
Suprafaţa de pădure înființată este de 8220 mp pe partea dreaptă a străzii Muzeului, pe amplasamentul de la intrarea în fosta carieră de cretă până în dreptul fostului depozit de deșeuri, un teren degradat, dar având destinația de spațiu verde în Planul Urbanistic General. Se va nivela și pregăti terenul, se va construi instalație de irigare și se vor planta 3 copaci pe un mp. Bugetul proiectului este de 441.766,82 lei cu TVA din care buget de stat: 438.204,8 lei cu TVA”, a transmis primarul Gheorghe Cojocaru.
Obiectivul măsurii de investiții este de a crea noi suprafețe acoperite cu vegetație forestieră care sunt situate în zonele urbane și periurbane. Aceste păduri urbane se vor înființa folosind o vastă diversitate de arbori și arbuști din specii native și vor avea densități mari astfel încât să se constituie în plămâni verzi, ce vor aduce beneficii multiple, precum purificarea aerului, reducerea zgomotului, stocarea carbonului, conservarea peisajului, reducerea temperaturii aerului, reducerea anxietății și, implicit îmbunătățirea sănătății publice.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei