Ambasadorul Marii Britanii, îngrijorat de modificările aduse Codului penal

de Carmen MOCANU Miercuri, 11 Decembrie 2013 71
Ambasadorul Marii Britanii la București, Martin Harris, s-a declarat îngrijorat de modificările aduse Codului penal de Camera Deputaților, subliniind că, în opinia sa, ANI și DNA sunt "motorul reformei în viața publică din România".

"Eu sunt îngrijorat de această problemă. Cred că ANI și DNA au avut realizări foarte importante pentru România. De fapt, aceste instituții sunt motorul reformei în viața publică din România și este important că și ANI și DNA au sprijinul din partea tuturor, inclusiv sprijinul din partea politicienilor. Eu sper că vom avea de la Parlament un angajament consistent în sprijinul pentru lupta împotriva corupției", a declarat Martin Harris. 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți un proiect de lege prin care se modifică Codul penal și prin care președintele României, deputații și senatorii sunt scoși din definiția ''funcționarilor publici''. 

Prin scoaterea acestor categorii din rândul funcționarilor publici, aceștia nu vor mai putea fi cercetați de procurori, pentru fapte de corupție care se aplică funcționarilor publici.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei