Vicepreședintele PNR: "Constanța este un caz singular, dar nu este o tragedie ce s-a întâmplat"

de Alexandra BĂLAN Marţi, 30 Octombrie 2012 593
Vicepreședintele formațiunii Noua Republică, Augustin Ofițeru, a comentat pentru Cuget Liber decizia luată de membrii Alianței pentru România Dreapta privind modificarea, pe ultima sută de metri, a listei de candidați de la Constanța pentru alegerile parlamente. 

Augustin Ofițeru, spune că, în opinia conducerii NR, faptul că cei din ARD Constanța i-au retras posibili-tatea lui Cătălin Anghel de a parti-cipa la scrutinul electoral din decem-brie "nu este un capăt de țară".
"Decizia privind lista candidaților ARD la Constanța nu a slăbit stabilitatea alianței. Noi am făcut un pas înapoi pentru binele general. Ne pare rău că am pierdut un colegiu, dar nu este un capăt de țară", a explicat vicele PNR.
Întrebat dacă formațiunea s-a confruntat cu astfel de cazuri și în alte județe, vicepreședintele Noii Repu-blici a precizat: "Pentru noi este un caz singular, însă știu că au mai existat discuții pe această temă la nivel de ARD".
Cu privire la modul în care a reac-ționat liderul organizației de la Con-stanța, Cătălin Anghel, față de conducerea partidului, care a acceptat o astfel de modificare, Ofițeru a precizat: "Domnul Cătălin Anghel a dat dovadă de foarte multă maturitate din punct de vedere politic. A înțeles că trebuie să acceptăm aceas-tă decizie pentru binele alianței. Si-gur că și noi am fi preferat să se găsească o soluție în așa fel încât să nu pierdem colegiul de la Constanța, dar cum am spus și mai devreme, nu este o tragedie că nu s-a întâm-plat așa. Mergem mai departe".
Precizăm că formațiunea Noua Republică va avea 13 candidați, dintre care patru în București, iar restul de nouă în județele din România. În ceea ce privește județul Constanța, reamintim că liderul organizației de aici, Cătălin Anghel trebuia să candideze pentru Ca-mera Deputaților pe Colegiul 8. Totuși, în cursul săptămânii trecute, conducerea PDL a trimis lista finală a ARD privind candidații la alegerile parlamente, unde candidatul alianței pentru Colegiul 8 este țărănistul Andrei Gheorghe. Această modi-ficare a venit ca urmare a presiunii făcute de conducerea PNȚCD, care a susținut până în pânzele albe că țărăniștii merită colegiul în cauză mai mult decât reprezentanții Noii Republici. În acest sens, membrii PNȚCD Constanța au făcut și un sondaj pe Colegiu 8, prin care au dovedit, spun ei, valoarea candidatului Andrei Gheorghe. Mai mult de atât, se pare că cei aflați în conducerea partidului la nivel central i-au avertizat pe colegii din alianță ca dacă nu este respectată voința membrilor PNȚCD de la Constanța, țărăniștii ies din ARD.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei