Referendum la Mangalia. Pentru ce sunt chemați oamenii la vot?

de Alexandra BĂLAN Marţi, 30 Octombrie 2012 724
Consilierii locali din Mangalia au votat pe ordinea de zi suplimentară a ultimei ședințe un proiect de Hotărâre privind aprobarea organi-zării unui referendum local în data de 9 decembrie 2012, pe tema interzicerii extracției gazelor de șist pe raza municipiului Mangalia.

Cu aceeași ocazie, s-a mai votat atribuirea unui imobil pentru stabilirea sediului social al societății de termoficare Goldterm, precum și un alt proiect privind modificarea și completarea nomenclatorului stradal al municipiului Mangalia.
Un alt proiect aprobat de consilieri pe ordinea suplimentară a ședinței de vineri are în vedere acordarea unor ajutoare de urgență copiilor de la grădinița din Neptun. În cadrul ședinței s-a mai adoptat un proiect privind acordarea unor ajutoare de urgență persoanelor cu dizabilități, pensionarilor cu vârsta de peste 60 de ani care nu reali-zează venituri, precum și pensio-narilor cu venituri reduse.
În plus, la inițiativa primarului Radu Cristian, au fost aprobate mai multe proiecte referitoare la aplicarea unor măsuri cu caracter administrativ și de protecție socială. Astfel, consilierii locali au votat un proiect privind majorarea de la 50 la 70 de lei a valorii tichetului social pentru apă și medicamente, acorda-rea de locuințe sociale unor familii cu venituri reduse, precum și eliminarea taxei de căsătorie pentru cetățenii municipiului Mangalia. Totodată, s-a decis prelungirea Hotărârilor anterioare, prin care se stabilea acordarea de drepturi bănești cadrelor didactice care fac naveta. În cadrul ședinței, s-a mai votat Regulamentul de Funcționare a CL, trecerea lacurilor Neptun în administrarea ADPP și a Căminului de Bătrâni în administrarea Servi-ciului Social. De asemenea, s-a votat pentru inventarierea clădirilor și terenurilor abandonate, în vede-rea luării unor măsuri de moderni-zare a acestora, reamenajarea unor spații din Spitalul municipal, stabili-rea tarifelor pentru închirierea tonete-lor și spațiilor comerciale din incinta Pieței Saturn. Consilierii au aprobat și proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare a funcțiilor publice din aparatul de spe-cialitate al primarului și al serviciilor publice de interes local subordonate CL pentru anul 2013.

Taguri

Comentează știrea

lulu
30 octombrie 2012
gaze de sist

oare nu ne explica si noua nimeni care este treaba cu gazele de sist? sau votam ceva in nestiinta de cauza si dupa aceea ni se spune ca nu am votat ce trebuie? vrem sa stim ce votam.

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei