Etnicii turci serbează "Ziua Copilului"

de Carmen MOCANU Miercuri, 25 Aprilie 2012 322
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Consulatul General al Republicii Turcia, Asociația Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea (TIAD) și Centrul Cultural "Yunus Emre" marchează, mâine, începând cu orele 11.00 "Sărbătoarea Copilăriei în Lumea Turcă".
Evenimentul va fi marcat printr-o serie de manifestări educativ-distractive destinate elevilor de etnie turcă și tătară din județul Constanța și va avea loc la Palatul Copiilor din Constanța.
Potrivit purtătorului de cuvânt al UDTR, Sorina Asan, în cadrul acestui eveniment, aproximativ 300 de copii care studiază limba turcă la nivel preșcolar, primar și gimnazial în școlile din județul Constanța vor participa la întreceri sportive, concursuri de compoziție, recitare și dans folcloric.
Ea a precizat că preșcolarii de la Grădinița bilingvă româno-turcă "Zubeydie Hanim" vor susține un scurt program artistic iar cei care urmează cursuri de pictură la Centrul Cultural "Yunus Emre" își vor expune cele mai bune desene. Câștigătorii concursurilor sportive vor primi premii din partea organizatorilor. După festivitatea de premiere, copiii vor viziona spectacolul "Motanul Încălțat" prezentat de Teatrul de Păpuși din Galați
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei