Candidat pe Colegiul 8 Manuela Mitrea, impresionată de discuțiile cu militarii în rezervă

de Alexandra BĂLAN Marţi, 27 Noiembrie 2012 384
Candidata Uniunii Social Liberale pentru Colegiul 8 la Camera Deputaților, Manuela Mitrea, a declarat, ieri, în cadrul unor discuții cu reprezentanții Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în rezervă și în retragere că se simte emoționată de fiecare dată când se întâlnește cu aceștia. 

Mitrea a explicat faptul că tatăl său a fost ofițer și înțelege volumul de muncă pe care aceștia l-au depus.
"Este o întâlnire emoționantă pentru mine și mă abțin foarte greu să nu plâng. Tatăl meu a fost ofițer, a murit foarte tânăr, la 57 de ani și lui îi datorez tot ceea ce sunt astăzi. Eu știu ce înseamnă să ai un ofițer în casă, știu ce înseamnă haina militară, știu ce înseamnă să nu poți părăsi garnizoana, știu ce înseamnă că trebuie să fii totdeauna prezent și să nu-ți poți permite să faci foarte multe lucruri", a spus Mitrea.
Revenind la evenimentul de ieri, precizăm că aproximativ 200 de membrii ai SCMD Constanța s-au întâlnit cu o parte dintre candidații USL pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, respectiv cu Manuela Mitrea, Alexandru Mazăre și Mircea Dobre. Liderul sindicatului de la Constanța, Remus Macovei, a explicat problemele cadrelor militare în rezervă, solicitându-le celor trei useliști să pledeze pentru cauza lor în Parlament.
"S-au făcut foarte multe promisiuni, iar noi nu avem timp de promisiuni! Lunar mor 250 de pensionari militari. Vă rugăm să îndreptați nedreptățile care ni s-au făcut", a spus Macovei.
Acesta a precizat că, la momentul actual, membrii SCMD au trei probleme ce necesită soluționare urgentă. Prima ar fi întocmirea unei ordonanțe prin care să se anuleze Capitolul 4 din Legea 238/2009 privind regimul cumulului pensiilor cu veniturile salariale, cea de-a doua face referire la revenirea pensiilor la valoarea din 2010, iar în ultimă fază este necesară elaborarea unei legi a pensiilor militare.
Cu privire la cele sesizate de liderul pensionarilor militari constănțeni, Manuela Mitrea a precizat că, din punctul său de vedere, este perfect normal ca aceștia să își ceară drepturile, chiar și prin proteste.
"Într-adevăr, aveți dreptate, Guvernul Ponta și-a luat niște angajamente. Suntem doar de câteva luni la guvernare și am reușit un punct, din cele pe care ni le-am propus: acela de a nu băga mâna în buzunarul dumneavoastră. Mi-a plăcut ce ați spus, că v-a fost rușine să ieșiți în stradă. Asta înseamnă armata română: ați stat, ați strâns din dinți și nu ați ieșit să faceți circ, dar până la urmă să știți că va fi nevoie să ieșiți și dumneavoastră. Am promis un lucru celor de la sindicate și vă promit și dumneavoastră. Voi arăta cartonașul galben, chiar și unui ministru de la noi din Guvern dacă va fi nevoie. Ați îndurat prea mult și ați stat cuminți pentru că sunteți demni, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fiți băgați în seamă", a spus Mitrea. 

Taguri

Comentează știrea

emanuela
27 noiembrie 2012
adunare electorala

S-au rusinat subit si nu mai ies in strada.Dar pana acuma ce-au facut la toate mitingurile din Constanta si Bucuresti?Dnei Mitrea nu-i place circul.E un mod de a-i avertiza pe protestatari de a nu iesi in strada pe viitor.USL nu este in stare sa rezolve cererile muncitorilor din intreprinderile falimentare.

admirator
27 noiembrie 2012
bila neagra!

Toti pensionarii militari -si membrii familiei lor- stiu ca recalcularea pensiilor militare a insemnat MARIREA lor cu 50-100%. Cu citeva exceptii. (Doar cei care nu au avut vechime.) Revenirea la pensiile din 2010 inseamna ca vreti sa LUATI bani de la pensionarii militari. Un lucru rusinos! Si -mai ales- inechitabil. Toata filozofia pensiilor actuale se bazeaza pe utilizarea contributiilor din timpul vietii la pensii. Lucru recunoscut de actuala pensie militara. Dvs. vreti sa rupeti -iar- acest acord si sa faceti pensii -militare, in special- dupa cum va taie capul. Evident, defavorizind oamenii de rind. Pentru citiva invirtiti! Apoi, povestea cu militarii pensionari care n-au iesit in strada... ridicola. Au iesit la ordinele mafiei, sub conducerrea lui Dogaru. Toata tara stie. Si au mintit ca pensiile lor s-au micsorat. Concret, pensii de 1.000-1.700 lei, au devenit prin recalculare 2.400-3.500 lei. La subofiteri! Ce-o fi la ofiteri...In plus, subofiterii de la aviatie, submarine etc, au pensii mai mari ca ofiterii de infanterie. Pentru ca au contribuit cu mai multi bani la fondul de pensie. Toata viata. E cea mai mare actiune de dezinformare din cite cunosc eu... Sa prezentati pesnionarii militari ca victime ale legii pensiilor! Demagogie pe fata! Doamna Mitrea, ati gresit! Cititi pensiile recalculate pe site-ul ministerului MApN si va convingeti. Este inadmisibil ca un parlamentar, fiica de ofiter, viitoare parlamentar sa nu stie aceste lucruri. Ori sunteti.... dezinformata (inacceptabil la acest nivel), ori sunteti o simpla demagoaga! Rushine!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei