Marcel Ciolacu: "România va ajunge la impozitare progresivă"

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 01 Iunie 2022 199
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că, din punctul său de vedere, România va ajunge la impozitare progresivă, cum este peste tot în lume, dar nu în acest an.
El a spus că mesajul preşedintelui Klaus Iohannis pe acest subiect a fost foarte corect și că este acelaşi mesaj ca al social-democraţilor, şi anume că anul acesta nu se modifică nicio taxă.

Întrebat dacă ideea impozitului progresiv rămâne în picioare, Ciolacu a răspuns: „Categoric. Din punctul meu de vedere, România nu poate să fie altfel decât celelalte state dezvoltate din lume”.
„Am văzut că şi Cehia a renunţat la taxa unică şi ei chiar aveau unică. Deci, acesta este trendul. Am mai rămas noi şi Estonia, Bulgaria. Şi eu am văzut mesajul preşedintelui României, care a fost unul foarte corect. Acelaşi mesaj l-am avut şi noi: anul acesta nu se modifică nicio taxă”, a adăugat Marcel Ciolacu.
 
Întrebat dacă anul viitor s-ar putea introduce impozitarea progresivă, Marcel Ciolacu a spus: „Nu cred. Cred că anul acesta trebuie să ne vedem de capacitatea ANAF-ului şi a serviciului vamal, o reorganizare şi o readaptare pentru a strânge, a colecta 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei